Tips en trucs om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren

Je huis gaat in de verkoop en je wilt natuurlijk dat je woning zo aantrekkelijk mogelijk in de picture van een toekomstige koper komt. De foto’s in de brochure en op internet geven al een eerste indruk. De tweede indruk wordt gevormd tijdens de bezichtiging en geven de geïnteresseerde een persoonlijker gevoel bij jouw woning. Maar hoe zorg je nu, dat jouw woning een goede indruk achterlaat?

Heel belangrijk: loop alle kamers en buitenruimten na en probeer deze te bekijken door de ogen van een koper. Neem dan gelijk onderstaande tips en trucs mee:

 

1.    Ruim op! Begin met rondslingerende spullen (bijv. kleding, schoenen, speelgoed, lege flessen en oude kranten in de schuur) en bedenk gelijk wat hiervan weg kan, want dat hoef je op het laatst al niet mee te verhuizen. Denk ook aan het wegwerken van losse kabels, het weghalen van memo’s of kleurplaten op een ijskast of die gezellige thema-items in bijvoorbeeld de Kerst- of Paasperiode.

 

2.    Kopers kunnen vaak moeilijk door de inrichting van een ander heen kijken. Zorg daarom voor een zo neutraal mogelijke inrichting en bekijk of het je waard is om die fel gekleurde wand wellicht toch even over te schilderen in een neutrale kleur.

Ook té veel persoonlijke spullen, die jouw huis jouw geheel eigen stijl geven, zorgen vaak voor té veel afleiding. Neem een moment om kritisch te bekijken of je toch misschien wat persoonlijke items even tijdelijk moet opbergen.

 

3.   Laat je kamers groter lijken door bijvoorbeeld wat meubelstukken weg te halen. Of wellicht geeft alleen al het verplaatsen van een kastje, een tafelof een vloerkleed nét een iets ruimere indruk.

 

4.   Een lichte woning geeft óók een ruimer effect. Zorg daarom, indien mogelijk, dat gordijnen open zijn en haal overbodige spullen van de vensterbank. Laat je de gordijnen liever dicht, zorg dan dat deze netjes hangen.

 

5.   Breng sfeer in huis aan, zonder dat het jouw persoonlijke smaak domineert. Dit kan bijvoorbeeld met een bloemetje op tafel, een gevulde fruitschaal en hier en daar een mooie plant (denk bijvoorbeeld ook eens aan de badkamer, de hal of het toilet).

 

6.   Zorg dat je woning goed schoon en fris is. Verwijder schimmelplekken en besteed ook aandacht aan de voegen tussen de tegels of kitrand langs het bad of douche.

 

7.   Voer kleine achterstallige reparaties uit. Denk aan een lekkende kraan, een loszittende toiletbril, piepende deur of loszittende deurkruk.

 

8.   Zorg voor een verzorgde tuin en terras. Ruim overbodige accessoires of speelgoed op, maai op tijd je gazon en wied het onkruid.

 

Een huis helemaal afstemmen naar de smaak van een potentiële koper is natuurlijk niet mogelijk. Maar met het opvolgen van bovenstaande tips en trucs, zet je je woning wellicht nét iets beter in de markt en vergroot je je verkoopkansen en de mogelijkheid om een groter verschil in de uiteindelijke verkoopprijs te realiseren!

 

Wij wensen je veel succes toe!